Plaža Navagio

Plaža Navagio – najlepša plaža u Grčkoj

Jedna od najpopularnijih i najfotografisanijih plaža u Grčkoj na ostrvu Zakintos se nalazi peščani zaliv Navagio plaža ili kako ga još nazivaju Shipwreck ( Brodolom ) , naziv potiče jer se tu nalazi olupina od broda Panagiotis, za koji veruju da je ranije pripadao krijumčarima. Zbog toga je Navagio dobio naziv i Krijumčarski zaliv.

Na ovom izolovanom ostrvu prostor je okružen peščanim plažama, strmim stenama, čistom vodom, sve ovo je dovoljno da privuče pažnju turista. Samo brodom je m oguće doći do ove plaže, a može se videti sa stena u okolini koje su izdignute iznad plaže.

Plaža Navagio je poznata i kao Agios Georgios. Godine 1981, vlasti grčke su dobile informaciju da se vrše krijumčarske radnje, cigareta, belog roblja, vina u vodama oko ostrva Zakintos. Zbog loše vidljivosti i oluje, brod se nasukao na plaži Navagio. Taj brod je napušten a njegova olupina je ostala ukopana u peščanim plažama, koje sada imaju naziv Brodolom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>